иконка надежность

+38 (099) 409-86-24 Покрівельні та гідроізоляційні роботи зроблено 500 000 м/кв промислових покрівель

Лікування алкогольної залежності: у чому найбільша складність для родичів алкоголіка?

Зазвичай люди з алкогольною залежністю не бачать в цьому жодної проблеми. Вони вважають, що всі так роблять, і нічного. Переконані, що вживання — це зовсім нешкідливий та дієвий спосіб справитися зі стресом. Родина потерпає від наслідків зловживання, руйнується здоров’я хворого. Але щось довести неможливо. Через це неможливо вмовити пройти лікування від алкогольної залежності.

Психологічна інтервенція — один зі способів подолати спротив алкоголіка перед лікуванням алкогольної залежності

 Технічно це спосіб вплинути на рішення через вмовляння. Але на противагу родичам спеціаліст розмовляє з хворою людиною в системі саме її цінностей. І це має потрібний ефект у більшості випадків — вдається отримати згоду на лікування від алкогольної залежності.

Як це відбувається:

  • Спочатку психотерапевт збирає інформацію про хворого і готує стратегію побудови діалогу.
  • Інтервенція проводиться в безпечному та спокійному середовищі, де алкоголік може відчувати підтримку та розуміння. Найчастіше це приїзд фахівця додому до хворого.
  • Спеціаліст налагоджує емоційні мости, пробуджує довіру і в жодному разі не виявляє осуд. Навпаки, важливо продемонструвати турботу про хвору людину. А далі за допомогою аргументів, важливих саме для неї, показати, наскільки страшне провалля, в яке скочується його життя.
  • Важливо, щоб алкоголік відчував підтримку та розуміння. Інтервенція має створити атмосферу, в якій він може відчувати себе комфортно та безпечно, може звернутися по допомогу.

Якщо хворий погодився на добровільне лікування алкогольної залежності, найкраще одразу доправити його до закритої клініки. Через деякий час він легко може змінити думку. Більше про це ви зможете дізнатися, звернувшись в “Міст+”.